SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bert van Voorden Fonds

Aurora is het Bert van Voorden Fonds uit Leerdam zeer erkentelijk voor de langjarig toegezegde financiële ondersteuning van het opleidingstraject. Voor degenen die onbekend zijn met het Bert van Voorden Fonds, laten wij u graag onderstaand kennis maken:

In 1913 heeft de Leerdamse Middenstand een scholingsinstituut opgericht. Laatstelijk was dit bekend onder de naam Lingerak. De 2 grootste pijlers waren vormings- en contractonderwijs. Door schaalvergroting, ontstaan van ROC’s, was Lingerak een te kleine speler op de Scholingsmarkt geworden. Alleen een paar “historische” cursussen werden nog door, inmiddels Lined, georganiseerd. Toen heeft het bestuur besloten om met alle cursussen te stoppen en deze, waar mogelijk, over te dragen aan Da Vinci.

De overgebleven baten zijn in een fonds gedaan met de bedoeling dit ten goede te laten komen aan scholing en vorming van inwoners van Leerdam. Dit kunnen zowel instellingen als particulieren zijn.
Het fonds heeft de naam Bert van Voorden gekregen. Bert van Voorden was ruim 20 jaar, tot zijn overlijden begin 2000, als directeur nauw betrokken bij de realisatie van opleidings- en vormingstrajecten in Leerdam en omgeving.

Wilt u meer weten over de activiteiten van het Bert van Voorden Fonds, dan kunt u contact opnemen met:

G.W. Koekenbier
Secretaris Bert van Voorden Fonds
0345-612040
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.